Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut verificări de urgență din partea DSP Timiș, la Maternitatea Timișoara, în urma cazurilor de infectate cu coronavirus confirmate în rândul nou-născuților.

 

"Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative", au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Nouă mame au fost externate, împreună cu bebelușii lor, în perioada 2-4 aprilie. O singură femeie și nou-născutul acesteia mai sunt internați. "Ministrul a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor", au mai precizat oficialii MS.

Maternitatea a fost în carantină. 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.

Joomla SEF URLs by Artio