Ambulanţa din Corabia mai are doar doi angajaţi care pot veni la serviciu. Alţi 15 sunt sub control judiciar şi nu mai au voie să-şi exercite profesia. Ei sunt acuzaţi că, în ultimii 3 ani, au furat în mod constant din combustibilul maşinilor cu care mergeau la intervenţii. Procurorul de caz susține că cel puțin opt oameni ar fi murit din cauză caă șoferii ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil. Din acest motiv, procurorul îi cercetează pe toți cei 15 și pentru ucidere din culpă.

"Serviciul de ambulanță are anumite normative în baza cărora trebuie să se deplaseze, pentru acel regim de viteză, consumul mașinilor e normat la o cantitate mai mare, iar în urma faptului că nu se deplasau cu viteza respectivă, consumau mai puțin, iar diferența și-o însușeau", a declarat Marian Sorin Lia, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, citat de Digi 24.

Anchetatorii fac cercetări, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, în cazul a opt pacienţi care s-au stins din viaţă, între 2013 şi 2018, mai notează Digi 24.

Joomla SEF URLs by Artio