Ancheta despre asistentele false din România le-a adus jurnaliștilor de la Televiziunea publică din Suedia premiul cel mare al Asociației Jurnaliștilor suedezi de investigație.

Duminică, jurnaliștii au fost premiați pentru dezvăluirile “înșelătoriei sistematice cu acreditări”, a declarat pentru Edupedu.ro jurnalista Jazz Munteanu, parte din echipa de investigație, alături de Anna Engholm, Åsa Erlandsson și Karin Mattisson.

“Cu o activitate impresionantă pe teren, au dezvăluit asistente false și au cartografiat o înșelătorie sistematică cu acreditări care a păcălit atât autoritățile, cât și Serviciul de sănătate suedez”, a explicat pentru sursa citată jurnalista Jazz Munteanu.

Jurnalista explica în noiembrie 2018, la momentul publicării investigației de către televiziunea publică a Suediei, că în cadrul reportajului au fost verificate 5 persoane cu diplome de la diferite școli postliceale din România, iar “2 dintre ele recunosc că nu au fost la ore și că au fost în România doar pentru examenul final”. “În Suedia, sunt astăzi asistente medicale care au diplomă, în ciuda faptului că nu au avut nici o pregătire profesională”, a transmis televiziunea suedeză, citată de site-ul românesc.

Ministrul interimar al Educației de la acea vreme, Rovana Plumb, a trimis Corpul de Control la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, dar nici până la această oră MEN nu a spus dacă a găsit nereguli ăn urma verificărilor demarate în noiembrie 2018.

Citiți ma multe pe edupedu.ro.

Joomla SEF URLs by Artio