O parte din pensionari va primi pensii majorate în luna aprilie, potrivit informațiilor dezvăluite de surse din Ministerul Muncii, care susțin că noile taloane au trimise deja la tipărit.

Reprezentanţii de la Casa Naţionala de Pensii au trimis deja deciziile de recalculare pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă. Persoanele care au primit deja deciziile vor primi în luna aprilie pensia majorată, scrie România TV, anunțând că sumele suplimentare se vor acorda retroactiv, din octombrie.

Cei care vor primi primele decizii de recalculare sunt persoanele mai în vârstă, care au dosarele cele mai vechi, dar şi cei care ies acum la pensie, astfel încât să încaseze din prima pensia direct recalculată.

"O parte dintre aceste decizii se vor pune în plată pe plățile curtente. În luna aprilie, își vor putea primi plățile majorate cât mai multe persoane care fac obiectul legii. Sunt persoane care nu au pensii foarte mari. Orice sumă în plus este cu atât mai binevenită. (...) Pensionarii care s-au înscris cel mai devreme vor beneficia primii. Cu ei se va începe recalcularea", a explicat, pentru  România TV, Doiana Pârcălabu specialist în cadrul Casei Naționale de Pensii.

După recalculare, în grupa I de muncă, o pensie care astăzi este 2000 de lei va ajunge până la aproximativ 4000 lei. În grupa II de muncă, o pensie de 2000 de lei va ajunge la peste 3000 lei, potrivit România TV.

Surse din Ministerul Muncii susţin că nu toţi cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate, mai scrie sursa citată. Este vorba despre cei care nu au stagiul complet de cotizare şi care după recalculare ar trebui să încaseze o pensie mai mică.

Joomla SEF URLs by Artio