Joi, 14 Decembrie 2017
 

Anunț important despre pensiile românilor, în plină criză politică

 | Created on Sunday, 18 June 2017 09:02  |  Category: Știri naționale

În timp ce la nivel înalt se duce o luptă crâncenă pentru guvernare, oamenii de rând se întreabă, cu prioritate, ce se va alege de promisiunile din programul care a câștigat alegerile parlamentare.

 

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că ordonanța de urgență pentru creșterea punctului de pensie, la 1.000 de lei, de la 1 iulie, nu va fi întârziată de criza fără precedent de pe scena politică. "Eu mi-am delegat atribuțiile până pe data de 23 iunie unui secretar de stat care nu fusese demis și a cărui singură greșeală era faptul că este purtător de cuvânt. Vreau să fac un anunț pentru că văd că este o îngrijorare cu privire la majorarea punctului de pensie de la 1 iulie. OUG este în vigoare, iar de la 1 iulie punctul de pensie va deveni 1000 de lei. Nu trebuie să se teamă nimeni", a declarat Lia Olguța Vasilescu, potrivit stiripesurse.ro.
Tot sâmbătă, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a anunțat că la solicitarea premierului, în cursul zilei de duminică va prezenta o lista clară a actelor normative care "trebuie adoptate fără întârziere, care nu pot aștepta până se lămurește situația politică a Guvernului. Tot ceea ce nu suferă amânare voi prezenta premierului, astfel încât, indiferent de situația politica să nu pierdem bani", a spus acesta, exemplificând cu documente care se referă la atragerea de fonduri europene și menționând că nu se va merge mai departe de nivelul hotărârilor de Guvern.