Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la România TV că nu există niciun pericol ca la data de 1 septembrie să nu crească punctul de pensie cu 15%. Coincidenţă sau nu, majorarea ar urma să vină cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile prezidenţiale. Au existat unele temeri cu privire la sursele financiare, însă "banii sunt prevăzuţi în bugetul pe 2019", spune Teodorovici.

"Nu e nimic nou sub soare. Vizavi de pensionari, o spun iar, nu există niciun pericol ca la 1 septembrie să nu crească punctul de pensie, banii sunt prevăzuţi în buget. Nu este pericol sau risc. Promisiunea se va respecta din partea noastră. Se dovedeşte că această categorie vulnerabilă este indusă, se încearcă să se inducă teama că o tăiere ar urma. Este un joc murdar nedrept faţă de pensionari. Mărirea se aplică", a subliniat Eugen Teodorovici.

"Acest subiect este dat din aprilie în media. S-a explicat care este motivul circularei. Cineva încearcă să încălzească ciorba, e un motiv politic în spate. Noi în Parlament am venit cu un buget. Nu s-a schimbat nimic, nu s-a redus nimic, eu ca ministru sunt obligat cum legea prevede să se îngrijească de felul în care banul public este cheltuit. Să mă asigur că investiţiile se vor face. Că nu se fac angajari peste bugetele alocate. Am rugat colegii miniştri, ei trebuie să înţeleagă că trebuie să fie şi ei miniştri de finanţe, buni manageri, să se îngrijească de banii ceruţi, să vadă cum pot să scadă cheltuielile şi să crească veniturile, nu le ia statul înapoi banii", a mai spus ministrul Finanţelor, citat de România TV, Teodorovici răspunzând cu această ocazie informaţiilor apărute despre emiterea unei circulare în care atrăgea atenţia că ar putea exista probleme cu plata bugetarilor în ultimele trei luni din 2019.

Joomla SEF URLs by Artio