Procurorii DIICOT au informat, sâmbătă, că analizele realizate pe rămășițele găsite în curtea lui Gheorghe DIncă, la Caracal, au conturat profilul genetic al Alexandrei Măceșanu.

 

Într-un comunicat oficial, anchetatorii au confirmat scenariul sumbru creionat de câteva zile și care a devenit certitudine aseară, odată cu anunțul făcut de unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu (VEZI DETALII).

Procurorii subliniază că din analize a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, după ce, pe surse, în spațiul public a apărut informația că ar fi vorba, deja, despre cel puțin trei victime, dar și că anchetatorii ar investiga legătura dintre Gheorghe Dincă și alte 20 de cazuri de dispariție (VEZI DETALII).

"DIICOT continuă activitățile începute în ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare în regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP", au anunțat procurorii DIICOT.

În încheierea comunicatului, aceștia au precizat că vor reveni cu informații în cursul zilei de sâmbătă și au transmis un mesaj de condoleanțe familiei Alexandrei.

Joomla SEF URLs by Artio