Polițiștii se pregătesc, și ei, în această perioadă, pentru întâmpinarea turiștilor care vor merge, în concendiu, pe litoralul românesc. În premieră, oamenii legii vor fi dotați cu aparate pentru depistarea consumului de droguri.

Numărul celor care se urcă la volan sub ingluența unor substanțe interzise a crescut îngrijorător de mult. Iar pe litoral, în mijlocul petrecerilor, riscul să se ntâmple acest lucru este și mai mare. De aceea, din acest an, polițiștii care vor acționa în stațiunile de la malul mării, în sezonul estival, vor fi dotați nu numai cu etilitest, ci cu aparate pentru depistarea consumului de droguri.

„Le-am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, şi a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. Aceste aparate există deja şi suntem pregătiţi să suplimentăm numărul acestora în funcţie de solicitări”, a anunțat ministrul de Interne, Carmen Dan, vineri, în cadrul unei întâlniri organizate la Prefectura Constanța, scrie Mediafax.

„Noi urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne şi mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi ONG-urilor de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că eforturile trebuie să fie conjugate”, a mai declarat ea, la finalul întâlnirii de la Prefectura Constanţa, a mai spus Carmen Dan.

Foto: radioconstanta.ro

Joomla SEF URLs by Artio