Peste 130.000 de elevi, din care aproximativ 20.000 din promoții anterioare, sunt așteptați să suțină, în această săptămână, probele scrise din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului. Iar startul pare să nu fi fost tocmai ușor.

 

Elevii care au susținut luni proba scrisă la Limba română, în cadrul Bacalaureatului, au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul real, respectiv Tudor Arghezi sau Ion Barbu la uman, potrivit stiripesurse.ro.

Din datele furnizate de Ministerul Educației, 116.316 candidați din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

De asemenea, MEN a anunțat că pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să susțină tote probele de evacluare a competențelor, să ia minim nota 5.00 la fiecare dintre probele scrise și să aibă cel puțin media 6.00 la probele scrise.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio