Magistrații au pronunțat, în noaptea de joi spre vineri, hotărârea definitivă în dosarul retrocedării plajelor, trimis în instanță în 2008. ÎCCJ i-a condamnat pe Radu Mazăre, Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu la închisoare, stabilind pedepse mai grele decât pe fond, unde mulți inculpați fuseseră chiar achitați.

Radu Mazăre, aflat de peste un an în Madagascar, a fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedeapsă de 7 ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani, anunțat news.ro. În primă instanță, fostul primar al municipiului Constanța fusese condamnat la patru ani de închisoare.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii Poliţiei au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre.

Cristian Borcea, în schimb, s-a întors deja după gratii, el predându-se polițiștilor din Ilfov. Fostul acționar de la Dinamo a fost dus la Penitenciarul Rahova, în urma sentinței pronunțate azi-noapte. Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, plus trei ani de interzicere a unor drepturi, precum şi la confiscarea echivalentului în lei al sumei de 957.107 euro, în dosarul în care fusese achitat în primă instanță, mai scrie news.roews.ro.

Cristian Borcea fusese eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018.

Și fostul președinte al CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Sursa foto: ciao.ro

 

Joomla SEF URLs by Artio