Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Galaţi vor fi cele mai afectate judeţe mâine, după-amiază, când ninsorile şi viscolul vor avea intensitate, potrivit secretarului de stat din MAI Mihai Capră.
Potrivit acestuia, momentul de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice pentru care a fost emis codul portocaliu va avea loc luni, după ora 14.00 şi va ţine până miercuri.


Mihai Capră a spus că, în această seară, la ora 20.00, 138 de localităţi din 224 erau în continuare nealimentate cu energie electrică, 107 echipe ale operatorilor acţionând pe teren pentru remedierea avariilor.

El a precizat că MAI a avut pe teren 3.154 de cadre care au intervenit.

Secretarul de stat a mai spus că în Bucureşti a fost suplimentat numărul garniturilor de metrou, pentru a face faţă fluxului mare de călători.

"Centrul de criză funcţionează şi comunică cu toate instituţiile prefectului, suntem pregătiţi să intervenim în orice punct", a mai declarat Mihai Capră.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a declarat că duminică după-amiază erau afectate din cauza ninsorii, viscolului şi poleiului 252 de localităţi din 16 judeţe.

Militaru a precizat că 37 de localităţi sunt izolate din punct de vedere rutier şi feroviar, 203 sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică, în opt sunt disfuncţionalităţi la comunicarea fixă şi mobilă, iar în alte patru localităţi sunt dificultăţi în alimentarea cu apă.

El a precizat că din 26 ianuarie şi până în prezent au murit 34 de persoane din cauza gerului, iar serviciile de ambulanţă au transportat în adăposturi 2.493 de persoane găsite pe stradă, din care 256 în ultimele 24 de ore.
Joomla SEF URLs by Artio