Călin Nistor, procurorul şef adjunct DNA, va asigura conducerea interimară a Direcţiei, după ce Anca Jurma a anunţat că nu mai vrea un mandat la conducerea instituţiei.

Conform reglementărilor interne, la conducerea DNA rămân, în ordine, procurorii-şefi adjuncţi Călin Nistor şi Marius Iacob, a precizat procurorul general Augustin Lazăr. Acesta a participat la ședința în care a avut loc desemnarea lui Nistor, procuror şef adjunct al DNA din mai 2013.

La încheierea mandatului său, Anca Jurma a transmis un mesaj public în care a vorbit, printre altele, și despre motivul pentru care nu a mai dorit să rămână la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

"Nu m-am solidarizat și nu mă voi solidariza cu abuzuri în îndeplinirea actului de justiție, indiferent de către cine s-ar comite. Aceste abuzuri nu trebuie să existe, iar dacă există, ele trebuie sancționate. Cred într-o justiție cu mâinile curate.

Nu mă solidarizez însă nici cu maniera în care unii procurori au înțeles să își exprime nemulțumiri profesionale sau personale folosind metode ascunse, nelegale și nedeontologice, nedemne de un magistrat. Cred că s-a ajuns prea departe și cred că a venit momentul ca aceste practici să înceteze.

În perioada Sărbătorilor am avut timp să mă gândesc și am ajuns la concluzia că mi-am făcut datoria cum am știut mai bine, cu totală bună credință, echilibru și preocupare pentru bunul mers al instituției, dar că mandatul meu interimar trebuie să se încheie aici. Evenimentele recente, inclusiv folosirea într-un scop injust și denaturarea sensului unei convorbiri private în care căutam soluții, legale și corecte, pentru mai buna desfășurare a activității instituției, m-au determinat să apreciez că nu mai am condițiile necesare pentru a continua să îndeplinesc această funcție conform viziunii și obiectivelor pe care mi le-am propus când am acceptat-o", a transmis Anca Jurma.

Joomla SEF URLs by Artio