Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica principesei Ileana, mezina Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, s-a stins din viață. Arhiducesa avea 69 de ani și era unul dintre proprietarii Castelului Bran.

"Castelul Bran anunță cu profundă tristețe despărțirea de Alteța Sa Imperială și Regală, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veșnice după o lungă și grea suferință. Prezență caldă, discretă și de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viață a Castelului Bran, ieșit din lunga sa noapte comunistă.

Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria și cu mama sa, Principesa Ileana.

Dumnezeu să o odihnească în pacea veșnică!", au anunțat reprezentanții Castelului Bran miercuri după-amiază.

Arhiducesa a fost cel de-al șaselea copil al Prințesei Ileana, fiica mai mică a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Aceasta avea patru copii, un băiat și trei fete, toți născuți în Austria.

Potrivit informațiilor publicate în secțiunea dedicată istoricului, de pe site-ul oficial al Castelului Bran, pe 18 mai, după o perioadă de proceduri juridice, edificiul a fost retrocedat legal moștenitorilor Principesei Ileana de România și ai Arhiducelui Anton de Austria. Statul român, prin Ministerul Culturii, l-a mai administrat tranzitoriu, și în următorii trei ani.

Pe 1 iunie 2009, castelul a reintrat pe deplin în posesia moștenitorilor legali, Arhiducele Dominic, Arhiducesa Maria Magdalena și Arhiducesa Elisabeta.

Joomla SEF URLs by Artio