Ministrul propus la Justiție, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj alarmant cu privire la situația în care a ajuns acest domeniu, pe fondul subfinanțării și al lipsei de personal.

 

Predoiu a arătat, potrivit stiripesurse.ro, că "schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instante şi parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare şi dotările tehnice, de la birotica la mijloace tehnice de anchetă, lipsesc". Potrivit acestuia, 800 de posturi sunt neocupate la Ministerul Public, 600 - lipsesc la instante, iar pensionările s-au înmulţit.

Asta în timp ce, spune Predoiu, "grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunea echipelor de anchetă, ceea ce este grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele".

"Ce fel de stat vrem să fim"? a întrebat acesta, în timpul audierii sale.

Ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu (PNL), a primit aviz negativ, marţi, în comisiile de specialitate reunite din Parlament. La finalul ședinței, acesta a declarat că că principalul subiect în legătură cu care PSD nu este de acord este desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor.

Foto arhivă (sursa: playtech.ro)

Joomla SEF URLs by Artio