Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că trebuie reluată dezbaterea noii Legi a sănătăţii în contextul dezastrului Colectiv şi a tânărului ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital din Belgia, precizând că avem un sistem medical "organizat după canoane sovietice". Actualul senator PMP atrage atenția, într-o postare pe pagina Facebook, asupra unui raport din 2009 emis de Comisia Prezidențială asupra sistemului românesc de sănătate stabilind măsuri și soluții printr-o nouă lege a Sănătății, însă proiectul a fost blocat de „mafia din sistem”. „Circa 60 de mii de oameni mor cu zile în fiecare an din cauza infecțiilor nosocomiale, iar ieri nu am putut trata un mare ars și l-am trimis în Belgia”, remarcă Băsescu. Postarea integrală:

„Avem ambulanţe roşii, ceea ce nu este rău, dar...

În 2009, după 3 ani de muncă, o echipă de mari specialişti în medicină, condusă de prof.dr. Cristian Vlădescu, finaliza un raport care punea un diagnostic real sistemului românesc de sănătate. Raportul Comisiei Prezidenţiale, extrem de concis şi punctual, stabilea şi un set de măsuri prioritare. Raportul a fost înaintat guvernului, ministerului sănătăţii şi a fost făcut public.
Aceeaşi echipă de străluciţi specialişti finaliza, în toamna anului 2011, un proiect de lege a sănătăţii care revoluţiona sistemul, îl flexibiliza, îl punea în competiţie, aşeza pacientul în centrul sistemului de sănătate publică şi crea premisele plăţii corespunzătoare a personalului sanitar.
În ianuarie 2012, anunţam că noua lege a sănătăţii trebuie să intre în dezbaterea Parlamentului şi să fie adoptată până la vacanţa de vară. Mafia din sistem a reacţionat propagând către mulţimea din stradă minciuna privatizării SMURD şi a AMBULANŢEI. Au reuşit prin minciună să blocheze reorganizarea sistemului.
De atunci, din ianuarie 2012, am avut dezastrul de la COLECTIV care a arătat ineficienţa sistemului de sănătate, mor cu zile cca 60.000 oameni anual din cauza infecţiilor nosocomiale, iar, ieri, n-am putut trata un mare ars şi l-am trimis în Belgia.
Între timp, toţi suntem fericiţi că avem ambulanţe roşii televizate zi şi noapte, dar am rămas cu un sistem medical organizat după canoanele sovietice pe care mafia din sănătate îl apără prin toate mijloacele.

În Parlament se află proiectul de lege a sănătăţii din 2012. Va trebui dezbătut, îmbunătăţit şi aprobat, dacă vrem să nu mai fim păcăliţi cu ambulanţe roşii televizate.
PS – Raportul Comisiei Prezidenţiale din 2009 este actual şi azi. Dacă vă interesează, citiţi-l. Are doar 64 pagini. Îl puteţi accesa intrând pe linkul de mai jos.

Sursa/raport integral Facebook/Traian Băsescu

Joomla SEF URLs by Artio