Cererile de extrădare pentru Elena Udrea, fost ministru, și pentru Alina Bica, fost procuror-șef al DIICOT, au fost retrase, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât suspendarea executării pedepsei. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, revocarea cererilor de extrădare pentru fostul ministru Elena Udrea şi fostul procuror-şef al DIICOT Alina Bica, ca urmare a faptului că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de cele două şi a dispus suspendarea executării pedepselor, a anunțat Agerpres.

În luna iunie, Instanţa Supremă a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce Alina Bica a fost condamnată de aceeaşi instanţă, pe 26 iunie, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Hotărârea Tribunalului București, privind revocarea cererilor de extrădare, poate fi contestată de Ministerul Justiției. "La MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Râca. Urmează că MJ să primească documentaţia completă. Urmează că fiecare să îşi cunoască şi să îşi realizeze competentele legale, iar opinia publică să fie corect informată", a scris Tudorel Toader, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că fostul ministru va reveni în ţară imediat ce va fi eliberat din arestul din Costa Rica. Soluţionarea contestaţiei în anulare formulată de avocaţii Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a primit termen pe 28 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Joomla SEF URLs by Artio