Grupul de Comunicare Strategică din subordinea MAI a anunţat miercuri decesul cu numărul 86 înregistrat pe teritoriul României la un pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din judeţul Neamţ, care a suferit un accident vascular cerebral, însă ulterior a fost confirmat că era şi purtătoare a virusului.

 

O femeie în vârstă de 45 de ani a devenit victima cu numărul 86 făcută de COVID-19 în România, cu toate că, din primele informaţii, nu este clar în ce măsură coronavirusului i-a afectat starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat în data de 30 martie la Camere de Primiri Urgenţe de la spitalul din Târgu Neamț, unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie stânga. Ea a fost transferată la Spitalul Judeţean Piatra Neamț, unde a decedat în aceeaşi zi, la ora 14:45, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30.03.2020 al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31.03.2020.

(Foto: Getty Images)

Joomla SEF URLs by Artio