Matteo Politi, italianul de 38 de ani care, deși are doar opt clase, s-a dat drept medic și a ajuns chiar să pătrundă în sălile de operație ale unor clinici private din București, a fost prins miercuri dimineață, în punctul de trecere a frontierei de la Curtici, într-un tren care se îndrepta spre Budapesta. Anterior, acesta își prezentase punctul de vedere cu privire la scandalul în care este implicat, susținând că avocatul său, "plătit cu o sumă considerabilă" i-a spus că are toate documentele și actele pentru a lucra în România.

Matteo Politi, care în România se recomanda drept Matthew Mode, a oferit o primă reacție în acest caz, explicând cum de ajuns să lucreze ca medic în țara noastră, dar și de ce a folosit un nume fals. „Lucrurile despre care mass-media scrie în momentul de față sunt cele care s-au întâmplat în Italia, acolo unde cazul a fost închis și de acolo au plecat toate poveștile. Când am venit în România, am dat documentele originale cu tot cu parafă unui avocat care, plătit cu o sumă considerabilă, a întreprins toate procedurile necesare pentru ca toate hârtiile mele să fie recunoscute și au fost astfel obținute toate avizele de către ministerele aferente, cărora le-am plătit chitanțe și, astfel, mi-au eliberat toate documentele și actele pentru a lucra în România. După aceea, avocata mi-a zis că am toate actele necesare pentru a profesa în România. Pot folosi numele de Matthew Mode, am primit o scrisoare de la un notariat din România care îmi permite să folosesc acest nume” a povestit Matteo Politi, pentru spynews.ro.

Câteva ore mai târziu după această declarație, miercuri dimineață, Politi a fost reținut la un punct de trecere a frontierei din județul Arad. Acesta se afla într-un tren cu destinația Budapesta și a încercat să iasă din țară folosind un document italian emis pe numele său real, Matteo Politi. "Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune. În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune. Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun", a anunțat Poliția de Frontieră.

Mandatul în baza căruia a fost reținut italianul, în această dimineață, a fost emis într-un dosar de înșelăciune deschis pe numele acestuia în baza unei plângeri depuse împotriva lui, în toamna lui 2018, de medici pe care i-ar fi păcălit că ar fi proprietarul unei clinici private. Italianul ar fi încasat, de la aceștia, 11.000 de euro, sumă pe care ar fi pretins-o drept garanție pentru închirierea unui spațiu în clinica respectivă, cu care escrocul italian nu avea, în fapt, nicio legătură.

Foto: Poliția de Frontieră

Joomla SEF URLs by Artio