Biroul Electoral Central  a publicat modelele pentru cele două buletine de vot pe care le vor primi alegătorii care vor dori să participe la referendumul din 26 mai.

Biroul Electoral Central a decis, anterior, tipărirea de buletine distincte pentru fiecare din cele două întrebări de la referendum:

 „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

specimen bv1 amnistie1

specimen bv1 amnistie2

„Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”.

specimen bv1 oug1

specimen bv1 oug2

Alegătorii vor putea participa doar la europarlamentare sau doar la consultarea publică, dar, în acest al doilea caz, vor trebui să ia ambele buletine pentru referendum.

Pentru cei care nu doresc să participe la unul dintre scrutine, președintele secției de votare sau un membru desemnat de acesta va bara cu linie orizontală, în dreptul acestora, rubrica destinată semnăturilor, în listele permanente pentru scrutinul la care aceștia nu doresc să ia parte, a hotărât Biroul Electoral Central. Pe listele suplimentare, alegătorul va fi înscris doar în cea pentru scrutinul la care dorește să participe.

În decizia BEC se mai arată că introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu va atrage nulitatea acestuia.

În fiecare secție vor exista trei urne, câte una pentru fiecare tip de buletin, dar și o urnă specială, pentru ambele scrutine, iar alegătorii care vor dori să participe atât la europarlamentare, cât și la referendum vor primi câte trei buletine de vot (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio