Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, că în urma declarațiilor pe care le va face luni la Parchet, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”. Bădulescu mai spune că Jandarmeria a fost folosită pe 10 august.

 

„Situația de pe data de 10 (10 august 2018 -n.r.) aduce noi situații cunoștința Parchetului, care va trebui, în urma acestor declarații pe care le voi da și care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”, a spus Bădulescu, la o dezbatere publică la Primăria Capitalei, informează HotNews.

Cu privire la intervenția Jandarmeriei la mitingul din Piața Victoriei, sursa citată notează că Bădulescu a mai precizat: „Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeria a fost folosită fără știrea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul”.

Declarațiile vin după ce, miercuri, viceprimarul a susținut că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august. Asta în contextul în care PSD București a anunțat că i-a retras sprijinul politic celui căruia primarul general Gabriela Firea i-a delegat atribuțiile în timpul protestului din 10 august 2018.

Joomla SEF URLs by Artio