Declaraţiile preşedintelui Iohannis despre achiziţia rachetelor Patriot şi cheltuielile Ministerului Apărării

Written by Anca Visan Category: Știri naționale Created: Saturday, 15 July 2017 14:52

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că achiziţionarea rachetelor Patriot se face pentru ca România să aibă o armată dotată mai bine şi mai eficient, în scop defensiv, şi pentru a garanta securitatea românilor.

"Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii, noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente, (...) pentru a garanta securitatea românilor", a spus Iohannis, la Cincu, potrivit news.ro.

Președintele Iohannis a mai spus că Ministerul Apărării ar trebui să ia toate măsurile pentru a se încadra ''în cheltuirea cu folos'' a celor 2% din PIB alocați de la bugetul de stat.

"Recunosc că suntem deja foarte târziu în anul fiscal și ar trebui ca Ministerul Apărării să ia toate măsurile pentru a se încadra în cheltuirea cu folos, nu oricum, a acestor sume importante", a spus Iohannis, după ce a participat la Cincu la exercițiul militar Saber Guardian 2017.

DETALII AICI: România va cumpăra sisteme de rachete Patriot

În context, șeful statului a arătat că va exista o discuție "foarte aplicată pe aceste chestiuni" cu ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

"Ceea ce trebuie achiziționat și pe ce trebuie să se concentreze în acest an este foarte clar. Nu e nicio problemă și există toate aprobările necesare pentru ca aceste achiziții să fie făcute de Ministerul Apărării în condiții bune. (...) O să discutăm și aprobăm aceste planuri imediat ce ne sunt prezentate", a adăugat el.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.