Direcția Națională Anticorupție s-ar fi autosesizat deja în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna, iar anchetatorii au deschis dosar penal in rem cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene.

 

Sursele judiciare citate de G4Media.ro au dezvăluit că, la acest moment, ancheta vizează faptele, nu o anumită persoană. De asemenea, acestea mai afirmă că dosarul clasat de DNA Alba ar fi cuprins doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project.

La rândul său, Dan Barna anunțase, după ce Departamentul de Luptă Anti- Fraudă al Guvernului (DLAF) a anunțat că face verificări, că a transmis la DNA documentele pentru a fi controlate motivând că nu are încredere într-o instituție subordonată premierului Viorica Dăncilă.

”Nu am primit nimic de la DNA. E foarte bine dacă au început verificarea, chiar eu am solicitat DNA verificarea faptelor”, a declarat Barna.

Riseproject.ro a publicat o anchetă privind modul în care au fost cheltuite fondurile europene atrase într-o serie de proiecte. Investigaţia de presă arată, pe de-o parte, că firma lui Dan Barna ar fi direcţionat fonduri europene din cadrul acestor proiecte către sora sa şi prieteni, iar, pe de altă parte, faptul că, în calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plată, chiar dacă beneficiarii finali ai fondurilor ar fi comis nereguli, iar afacerile nu a fost sustenabile şi nu s-au dezvoltat.

Joomla SEF URLs by Artio