DNA cere blocarea dizolvării sau lichidării companiilor Asesoft și Teamnet

Category: Știri naționale Created: Wednesday, 05 April 2017 14:57

ghita dosareProcurorii DNA Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft Intenational SA și SC Teamnet International SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor în cazul în care la data judecării au fost deja inițiate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. și S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate", se arată în comunicatul DNA.
Procurorii menționează că în data de 29 martie 2017 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
„De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei", mai arată procurorii.
„Cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost formulată pentru următoarele motive: Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova - Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A.. Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)", se precizează în comunicatul DNA.
Dispărut din decembrie anul trecut, fostul deputat Sebastian Ghiţă s-a ales cu al doilea mandat de arestare în lipsă. Curtea de Apel Ploieşti a respins la începutul lunii martie contestaţia făcută de avocaţii fostului parlamentar împotriva mandatului de arestare emis de Tribunalul Prahova, la cererea DNA. Mandatul a fost emis în ultimul dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

Digi 24

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.