Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a rganizat, luni, o ședință operativă cu toți inspectorii șefi din teritoriu, cu prilejul căreia au fost anunțate noi măsuri adoptate ca urmare a celor întâmplat la Caracal.

 

Ministrul afacerilor interne a fixat o serie de obiective pe termen scurt care privesc întărirea siguranței cetățenilor, anunță MAI. Oficialii instituției au informat că, în perioada imediat următoare, vor continua acțiunile pe linia transportului ilicit de persoane, activități începute săptămâna trecută și ale căror rezultate încep să apară. Mai mult, a anunțat Fifor, va fi sporită prezența în stradă a polițiștilor și jandarmilor prin creșterea numărului de patrule mixte, se vor intensifica acțiunile preventive desfășurate de Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și se vor lua măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere a frontierei.

MAI anunță că ministrul le-a solicitat inspectorilor șefi să se implice mai mult în misiunile din această perioadă și să dispună măsuri ferme față de orice încălcare a conduitei profesionale a propriilor angajați. "În maxim o săptămână, fiecare inspector șef va prezenta o evaluare a activității inspectoratului județean pe care îl conduce, aceasta urmând a face obiectul analizei imediate de la nivel central", au transmis reprezentanții MAI.

Joomla SEF URLs by Artio