La o lună de la începerea cursurilor anului școlar 2018 - 2019, Ministerul Educației anunță că începe distribuirea rechizitelor gratuite asigurate copiilor din familii cu venituri modeste, prin intermediul unui proiect derulat din fonduri europene.

"Începe distribuirea rechizitelor și ghiozdanelor acordate în cadrul proiectului «Rechizite pentru preșcolari și elevi - șanse egale la educație», implementat de Ministerul Educației Naționale. Proiectul are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare. Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București către unitățile de învățământ, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă. Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului «Rechizite pentru preșcolari și elevi - șanse egale la educație», implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ - Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei", au informat oficialii din Ministerul Educației.

Potrivit acestora, peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II - VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane. Dintre aceștia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. "Beneficiarii sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012. În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate", se arată în comunicatul emis pe acest subiect de Ministerul Educației.

"Continuăm şi sprijinirea elevilor din familiile cu venituri reduse pentru a le asigura șanse egale la educație. Astfel, peste 360 de mii de preșcolari și elevi din învățământul primar și gimnazial vor beneficia în acest an școlar de pachete de rechizite și ghiozdane. Obiectivul acestui proiect, derulat de Ministerul Educației Naționale, este prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii prin facilitarea accesului egal la învățământ obligatoriu pentru copiii proveniți din familiile cele mai defavorizate", a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Joomla SEF URLs by Artio