Gripa aviară, prezentă deja în mai multe țări europene, a ajuns din nou și în România. Un prim focar a fost confirmat la o fermă din Maramureș.

 

Centrul Național de Combatere a Bolilor a organizat, la sediul MAI, o conferință cu prefecții din Maramureș și județele vecine, după confirmarea prezenței virusului gripei aviare la o fermă de găini. "S-a avut în vedere gestionarea situației provocate de diagnosticarea, într-o exploatație comercială de găini ouătoare din județul Maramureș, a gripei aviare, boală care evoluează la această dată în mai multe țări europene", au anunțat reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

"Pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din județul Maramureș și județele limitrofe. La aceasta oră, situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației", se mai arată în informarea transmisă de ANSVSA.

România s-a confruntat cu o epidemie de gripă aviară în perioada 2005 - 2006, Prahova, Brașov și Brăila fiind, atunci, cele mai afectat județe.

Foto: actualmm.ro

Joomla SEF URLs by Artio