Uniunea României alocă României peste 20 de milioane de lei pentru implementarea unor măsuri care să crească gradul de vaccinare.

 

Aproximativ 22 de milioane de lei, din fonduri europene, vor ajunge înacest scop, în următorii trei ani, în țara noastră. „Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creștem gradul de acoperire vaccinală în țară”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Cu banii primiți de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborată Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora, au precizat oficialii MS.

Fondurile vor fi utilizate și pentru îmbunătățirea capacității instituțiilor din sistemul de sănătate pentru  completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile. Potrivit MS, 20 de județe au fost identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin.

În cadrul aceluiași program "va fi dezvoltat și Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcțiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri". De asemenea, autoritățile române o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

Joomla SEF URLs by Artio