Zina Dumitrescu s-a stins din viață joi după-amiază. Fosta creatoare de modă avea 82 de ani.

 

De mai mulți ani, Zina Dumitrescu era internată într-un azil de bătrâni. Fosta creatoare de modă s-a stins din viață joi, în jurul orei 15.00, anunță stiripesurse.ro.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936, în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

"Am primit vestea de la un ziarist. Zina mereu a avut un moral foarte ridicat. Mereu, și dacă nu era fericită, arăta doar ce voia lumii. Noi ajungeam greu la ea. Acum îmi pare rău, trebuia să fim mai des acolo. Și dacă era întrebată de televiziuni, ea spunea că am mers la ea, deși nu era mereu așa. E greu când ești abandonat", a declarat pentru un post central de televiziune Cătălin Botezatu, unul dintre cei pe care Zina Dumitrescu i-a lansat în lumea modei.

Printre manechinele lansate de fosta creatoare de modă, care au devenit celebre, s-au mai aflat Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Liviu Ionescu.

Zina Dumitrescu a creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Joomla SEF URLs by Artio