Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii în guvernarea trecută, în prezent director la Spitalul Judeţean Baia Mare, este audiată sâmbătă dimineaţă la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un caz de luare de mită. Potrivit unor surse, fostul ministru ar fi fost prins în flagrant, în timp ce ar fi primit un plic cu bani de la reprezentantul unei firme care livrează materiale dezinfectante.

UPDATE ora 11.30: Sorina Pintea a fost reţinută pentru 24 de ore şi ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. Ea este bănuită de luare de mită, iar anchetatorii DNA susţin că ar fi primit 10.000 de euro şi ulterior 120.000 de lei, pentru a gira atribuirea unui contract din bani publici.

Ştirea iniţială:

La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta este dusă la Bucureşti pentru audieri, având în vedere că ancheta este făcută de structura centrală a DNA, informează România TV, precizând că audierile directoarei de spital au început sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 6.00, durând cel puţin patru ore.

Procurorii DNA au descins vineri, înainte de ora 16.00, la Spitalul Județean din Baia Mare, având ca țintă managerul unității medicale, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. În biroul fostului ministrul al Sănătății s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curățenie și dezinfectanți, pentru a avea o discuție cu Sorina Pintea. Potrivit sursei citate, se discută despre o sumă de 120.000 de lei.

"Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri", au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, citaţi de România TV. Întrebaţi dacă s-a dispus măsura reţinerii, reprezentanţii DNA au precizat că aceast lucru s-ar putea întâmpla abia sâmbătă dimineaţă.

Sunt, însă, şi voci care îi iau apărarea fostului ministru al Sănătăţii şi contestă validitatea flagrantului organizat. Potrivit unui scenariu vehiculat în spaţiul public, presupusul plic cu bani nu i-ar fi înmânat direct Sorinei Pintea, în timpul discuţiei, ci "pasat" unei asistente care ar fi urmat să i-l aducă, aceleaşi voci mai spunâd şi că banii nu au ajuns propriu-zis la Pintea.

Joomla SEF URLs by Artio