Patru persoane au murit, din cauza gripei, în acest sezon al cărui vârf este așteptat în februarie.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că, până acum, au fost înregistrate două decese în județul Galați, unul în Arad și unul în Târgu Mureș.

Potrivit unei situații prezentate, la finalul săptămânii trecute, de Institutul Național de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri au fost confirmate până acum în București (40) și Constanța (15). ALte îmbolnăviri au mai fost semnalate în Brașov, Alba, Argeș și Iași.

"Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment. Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit", a declarat Sorina Pintea, marți seară. Ministrul a lansat un apel către populație, îndemnându-i să se vaccineze în special pe cei încadrați în grupe de risc.

Joomla SEF URLs by Artio