În România, unul din trei copii cu vârste sub 6 ani suferă de privare materială severă

Category: Știri naționale Created: Friday, 09 June 2017 13:51

Un procent de 33% dintre copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 6 ani suferă de privare materială severă în România, de peste trei ori mai mulţi decât media celor 28 de state europen.

 

Informația de regăsește într-un  raport de evaluare în domeniu și a fost făcută publică de vicepreşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), Cristian Roşu. "Asta înseamnă că nu-şi permit nici măcar şase din următoarele nouă lucruri: căldura în casă, chiria, ipoteca, să mănânce carne regulat, să meargă în vacanţă, să aibă televizor, maşină de spălat, telefon sau să facă faţă unor cheltuieli neaşteptate", a explicat acesta, potrivit Agerpres.

Raportul a fost prezentat public joi seara, în timpul unei conferinţe naţionale despre asistenţa socială care a avut loc la Agnita (judeţul Sibiu).

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.