Unitățile sanitare de urgență pentru copii vor primi Protocolul de Profilaxie post mușcătură de căpușă care a fost elaborat de către medicii specialiști din cadrul Institutului național de boli infecțioase "Matei Balș", a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Măsura a fost luată în urma unei vizite inopinate efectuate, de Pintea, la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Clinic de Urgență "Grigore Alexandrescu". Ministrul spune că a discutat cu părinții copiilor aflați în unitatea de primiri urgențe, aceștia semnalând faptul că, pentru îndepărtarea căpușelor și tratamentul ulterior, sunt nevoiți să se plimbe cu cei mici spitale.

Protocolul este întocmit de specialiști ai Institutului "Matei Balș" și explică modalitatea de îndepărtare / extragere completă a căpușei, la nevoie, chirurgical, de curățare a zonei, dar și profilaxia cu antibiotic, astfel încât pacienții să poată fi tratați corespunzător în orice unitate sanitară de urgență pentru copii.

"Am stat 4 ore la «G. Alexandrescu» să scoată o căpuşă şi la 3 a.m. mergeam la «Balş» pentru tratament cu un copil mic în braţe. Este normal? Nu cred că în cel mai mare spital de urgenţă nu există un medic capabil să recomande tratamentul profilactic", povestește una dintre mămicile care au reacționat la postarea publicată de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe acest subiect.

Joomla SEF URLs by Artio