Președintele Klaus Iohannis a ieșit la rampă, vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR, acuzând un blocaj creat de șeful statului, care întârzie numirea miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare. Iohannis a amânat să facă acest demers și i-a atact dur pe președintele PSD și pe premier.

Sesizarea transmisă de Viorica Dăncilă la CCR (VEZI DETALII) nu l-a impresionat pe Klaus Iohannis . Șeful statului a comentat că acest lucru nu va rezolva problema, deoarece aceasta „nu este una constituțională, este una politică”. „De facto, România nu are prim-ministru, a doua, inabilitatea PSD de a face politică. Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul”, a spus șeful statului

„Noi nu suntem puşi pentru a ne trimite hârtii, ci pentru a rezolva problemele statului, iar aceasta se face prin colaborare”, a precizat Iohannis.

„Constat că PSD si-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD guvernează prost. PSD nu mai este capabil să negocieze politic. Încearcă să-și impună voința prin politica pumnului în gură. Pentru mine este inacceptabil. Acest Guvern e condus de infractorul Dragnea prin interpuși”, a acuzat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că refuzul său de a numi noii miniștri nu blochează activitatea Guvernului, așa cum au reclamat liderii PSD, dar și premierul și Liviu Dragnea. Președintele a mai anunțat că, din moment ce s-a ajuns în acest punct, va aștepta decizia Curții Constituționale, după care va "acționa constituțional”.

Joomla SEF URLs by Artio