Decizia de eliberare a lui Ion Ghizdeanu din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) a apărut în noaptea de joi spre vineri în Monitorul Oficial, la nici două zile după ce premierul Ludovic Orban anunța că-l va demite.

 

Ludovic Orban spunea în urmă cu două zile un banc despre Ion Ghizdeanu, care a tot circulat de-a lungul timpului: „Îl întreba un lider politic pe domnul Ghizdeanu: Cât e creșterea economică? / - Cât vreți dumneavoastră!”. Unii spun că întâmplarea ar fi reală și s-ar fi petrecut în 2009, pe vremea când ministru la finanțe era Gheorghe Pogea, scrie HotNews.

Ludovic Orban spunea în urmă cu două zile un banc despre Ion Ghizdeanu, care a tot circulat de-a lungul timpului: „Îl întreba un lider politic pe domnul Ghizdeanu: Cât e creșterea economică? / - Cât vreți dumneavoastră!”.

Premierul a spus că l-a deranjat faptul că CNSP ”a semnat contract pe FDI, pe perioada de învestire a Guvernului”.

Originar din comuna Țintești, județul Buzău, Ghizdeanu a fost președintele Comisiei Naționale de Prognoză (ulterior denumită Comisia Națională de Strategie și Prognoză) din 2005 după ce, vreme de cinci ani, a fost director general în cadrul instituției.

Până la numirea unui nou șef, instituția va fi condusă de Bianca Diana Mihăiță, director al Direcției de programare economică, mai precizează sursa citată.

Foto: republica.ro

Joomla SEF URLs by Artio