La doi ani de la startul campaniei de strângere de fonduri în cadrul proiectului MagicHOME, adăpostul pentru părinții copiilor bolnavi este gata. Acesta va deveni funcțional din ianuarie 2020 și le va oferi găzduire familiilor micuților pacienți.

 

MagicHOME a fost construit lângă Spitalul Fundeni, cel mai mare spital oncologic din România, fiind destinat găzduirii părinților care își însoțesc copiii bolnavi de cancer la București, pentru tratament.

Aici, aceștia vor beneficia de toate facilitățile unei case, având acces la băi, mașină de spălat, bucătărie. Adăpostul este dotat și cu locuri de joacă, în interior și în aer liber. De asemenea, familiile pot apela  la servicii de suport non-clinic, precum terapie prin artă şi suport psihologic.

Potrivit HotNews, MagicHOME Fundeni va fi funcțional începând din ianuarie 2020.

Construirea MagicHOME Fundeni a presupus o investiție de 700.000 de euro. Adăpostul are o suprafață de peste 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere. Acesta va completa rețeaua de 14 adăposturi pentru părinții copiilor bolnavi de cancer care funcționează deja București, Viena, Cluj Napoca, Timișoara, Chișinău, Iași, Târgu Mureș și Craiova și care au oferit, până în prezent, 10.000 de nopți de cazare pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

"Campania MagicHOME își propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Așa se face că astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor. MagicHOME își deschide porțile! Încă un vis al nostru devine realitate grație vouă, oamenilor buni din România. De azi încolo, va fi un pic mai ușor pentru familiile care-și însoțesc copiii la tratament, în București. MagicHOME s-a născut în urma unei campanii care a strâns laolaltă sute de oameni dornici să aducă un strop de alinare familiilor care trec prin suferință. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost alături!", au transmis fondatorii proiectelor MagiCAMP și MagicHOME, Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, citat de HotNews.

Sursa foto: hotnews.ro

Joomla SEF URLs by Artio