atilla biro rise projectJurnalistul Attila Biro, de la Rise Project, a fost reţinut de poliţiștii din Bulgaria joi seară, alături de un ziarist bulgar.

Attila Biro și colegul său bulgar au fost reținuți lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.

Biro a anunțat, vineri, într-o postare pe Facebook, că este bine și că va reveni cu detalii.

"Attila și colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomații României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. Mulțumim! Și mulțumim în primul rând celor care au sunat la secția de poliție. În astfel de situații, presiunea publică poate face diferența. Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră", au transmis colegii de la Rise Project, după ce inițial anunțaseră reținerea lui Attila Biro și făceau un apel către cei care știu limba bulgară să sune la Poliție pentru a cere informații despre jurnalist.

Joomla SEF URLs by Artio