Klaus Iohannis va refuza cele mai "noi" propuneri ale premierului Viorica Dăncilă pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor. Acesta ar fi al doilea refuz al șefului statului.

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind demisiile miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova. Gestul nu va fi urmat, însă, prea curând, de niște numiri.

"Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate, şi s-a văzut încă o dată că decretele mele se publică în aceeaşi zi, ca să ne amintim de o discuţie pe care am avut-o acum câteva zile. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare, voi da publicităţii motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a anunțat Klaus Iohannis vineri , în prima declarație publică pe 2019.

După remanierea din noiembrie, Klaus Iohannis i-a refuzat pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi  pe Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi. Premierul a formulat alte două propuneri, mai exact Lia Olguţa Vasilescu pentru Dezvoltare şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

Președintele a anunțat întâi ca va lua decizia după 1 decembrie, apoi a amânat-o în așteptarea unei decizii a Curții Constituționale.

Pe 19 decembrie, CCR a decis că şeful statului este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru" şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Joomla SEF URLs by Artio