style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3370920017102995"
data-ad-slot="2226387873"
data-ad-format="auto">

Klaus Iohannis anunţă doliu naţional după moartea Regelui Mihai

Written by Anca Visan Category: Știri naționale Created: Tuesday, 05 December 2017 16:14

regele mihaiRegele Mihai I a murit marţi, 5 decembrie 2017. "Este o zi tristă pentru România. Regele Mihai I a scris istoria României. Este o mare pierdere", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat, în mesajul public transmis, că vor fi stabilite mai multe zile de doliu naţional, fără a oferi amănunte suplimentare.

"Astăzi este o zi tristă, a trecut în nefiiinţă Regele Mihai. Regele a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. A scris cu litere mari istoria României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe tuturor membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile asa cum se cuvine şi cu siguranţă vom avea şi zile de doliu naţional", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului suveran, informează România TV.

Regele Mihai I s-a stins din viaţă, a anunţat marţi Casa Regală. Regele Mihai I a fost ultimul monarh al României, dintr-un şir de patru regi pe care i-a avut ţara noastră, între 1881 şi 1947. El a fost forţat de comunişti să abdice şi să părăsească ţara, însă prin acţiunile şi poziţiile sale publice a spirijinit mereu mersul democraţiei în România. Regele va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de Argeş, mai notează sursa citată.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.