kovesi lazarProcurorul general Augustin Lazăr i-a găsit loc fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Serviciul de îndrumare și control.

 În cursul zilei de miercuri,  “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror-şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii decretului preşedintelui României, respectiv 09.07.2018”, după cum se arată în hotărârea CSM.

Câteva ore mai târziu, Parchetul General a anunțat delegarea fostei șefe DNA la Serviciul de îndrumare și control din cadrul PÎCCJ.

"Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018. Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Public.

În ultimele zile, la bursa zvonurilor a fost vehiculată și varianta în care Laura Codruța Kovesi ar putea să intre în politică. Potrivit legii actuale, fosta șefă DNA s-ar putea retrage din activitate la 47 de ani, atunci când împlinește 25 de ani de activitate ca magistrat, scrie g4media.ro. Dacă intră în vigoare însă noile reglementări din legile Justiției, Kovesi ar putea să se pensioneze imediat, pentru că are deja 20 de ani de magistratură. Dacă se pensionează mai devreme, Kovesi ar putea să se dedice politicii, mai ales că, potrivit liderului USR, Dan Barna, nu a exclus această variantă și a spus că reflectează asupra ei, mai precizează sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio