Laura Codruța Kovesi, ultimul mesaj ca șef DNA: „Dragi colegi, nu abandonați! Corupția poate fi învinsă. Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”

Written by Administrator Category: Știri naționale Created: Monday, 09 July 2018 12:26

kovesi conferinta revocareProcurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a susținut luni o declarație de presă, după revocarea din funcție anunțată printr-un purtător de cuvânt al Președinției României: „Mandatul meu încetează începând de astăzi. Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”. Laura Codruța Kovesi a spus că decretul de revocare semnat de Klaus Iohannis lasă un mare semn de întrebare în privința subordonării politice a procurorilor șefi față de ministrul Justiției. Kovesi a fost însoțită la declarațiile de presă procurorii din DNA.

Cele mai importante declarații ale Laurei Codruța Kovesi:

- Propunerea de revocare nu a îndeplinit condițiile stabilite de lege.CSM a dat un aviz negativ. Am dovedit în fața secției pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul Justiției în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte din ele sunt neîntemeiate. Decretul de revocare emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare

- Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor, subordonați ministrului Justiției. De aceea cred că o clarificare rămâne necesară.

- Vă mulțumesc pentru curajul vostru, pentru rezistența și dârzenia de care ați dat dovadă în luptă cu infracționalitatea. Am fost târâți în noroi fără posibilitatea de a ne apăra.

- DNA a dovedit că legea e egală pentru toți, a făcut investigații față de oameni care păreau de neatins

- Da, corupția poate fi înfrântă. Nu, momentul de astăzi nu înseamnă o înfrângere.

- Voința politică e în acest moment pentru blocarea investigațiilor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcțiie, dar nu a dorit să anunțe personal această decizie. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, revocată din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.