Camera Deputaţilor a votat miercuri proiectul de lege privind eliminarea ştampilei din administraţia publică, potrivit căreia instituţiile nu vor mai fi obligate să utilizeze acest însemn în relaţia cu cetăţenii sau cu alte instituţii.

 

Legea a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, după ce în noiembrie trecuse de Senat, prima cameră sesizată.

„Marele merit al noii legi este că ea creează premisele digitalizării şi simplificării birocraţiei. Practic, nicio primărie şi niciun minister nu vor mai putea să refuze trimiterea şi primirea documentelor în format digital, cu semnătură electronică. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai fi purtaţi pe drumuri ca să plimbe hârtii între instituţii. Înseamnă că nu vor mai sta la coadă la ghişeu, ci vor putea trimite şi primi documente pe email, înseamnă că interacţiunea cu administraţia va fi mai simplă şi mai eficientă. Evident, lucrurile nu se vor întâmpla de pe o zi pe alta (..) Am eliminat practic ultima reminiscenţă a birocraţiei de tip medieval ce se practică încă în România”, a declarat senatorul USR Cristian Ghica, citat de Mediafax.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Joomla SEF URLs by Artio