LEGEA PENSIILOR: Ministrul Muncii vorbeşte despre recalculare şi promite majorări

Written by Anca Visan Category: Știri naționale Created: Wednesday, 04 October 2017 12:44

pensionariMinistrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit la România TV despre o nouă formulă de calcul a pensiilor. Ea a explicat de ce este nevoie de un an şi jumătate pentru a se recalcula toate pensiile.

 

"Este vorba de o altă formulă de calcul pe care noi o vom aplica în altă lege. La sfârşitul anului viitor, prin măsurile pe care le luăm şi acum şi anul viitor, vom ajunge la o echilibrare a bugetului asigurărilor sociale. Anul trecut a fost un deficit de 15 miliarde de lei, ca să înţelegem de unde plecăm. Nicio pensie nu va scădea. Conform legii pensiilor, ce a fost de corectat în partea de pensii speciale s-a corectat, în sensul că nu mai pot să depăşească salariul net şi nu se mai actualizează cu salariile aflate în plată. În ceea ce priveşte pensiile, se va respecta programul de guvernare, cu creşteri anuale", a spus ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a mai explicat la România TV şi ce categorii vor beneficia de pensionare anticipată prin noua legislaţie. "Noi avem în programul de guvernare ca femeile cu peste 3 copii să aibă 6 ani în minus la pensie", a spus aceasta. Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu va mai exista denumirea de pensii minime, aceasta urmând să fie înlocuită cu titlul de prestaţie socială, a cărei valoare se va mări de anul viitor.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.