În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, abrogarea legii privind recursul compensatoriu, după ce, în primă fază, Senatul respinsese proiectul.

 

Deputaţii au adoptat miercuri proiectul de lege depus de parlamentarii PNL privind abrogarea recursului compensatoriu. S-au înregistrat 272 de voturi pentru abrogare şi cinci abţineri. Legea va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

”Fenomenul infracţional în România, care cuprinde actele de corupţie, marea infracţionalitate şi mica infracţionalitate, din păcate, este scăpat de sub control. Reacţiile sociale ocazionate de particularităţile acestui fenomen sunt deosebit de intense, mai ales în ultima perioadă de timp. Oamenii sunt preocupaţi în mod special de recidivă şi infracţiunile săvârşite prin acte de violenţă. Aşa cum se poate constata, recidiva este la cote alarmante în România, fie că vorbim de recidiva propriu-zisă, fie de recidiva comună, adică antecedenţa penală. Dacă recidiva propriu-zisă se întâlneşte în rândul condamnaţilor în proporţie de aproximativ 40% ,probabil e cea mai mare rată din Uniunea Europeană, antecedente penale recidiva improprii ajunge la cote care depăşesc 60%”, arătau parlamentarii PNL în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul legislativ trecuse, marţi, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR, informează România TV. ”În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Propunerii legislative de abrogare a Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare şi de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice”, se arată în raportul Comisiei juridice.

Joomla SEF URLs by Artio