Procedura tragerii la sorți a completurilor de cinci judecători derulate vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, nu a fost lispită de incidente.

Ionela Arcanu, jurnalist Realitatea TV, a scris pe Facebook, vineri, citând informații obținute pe surse, că, puțin înainte de tragerea la sorţi a completului sau de judecată, "Liviu Dragnea a depus o plângere la Instanţă Supremă prin care a cerut suspendarea de urgenţă a acestei proceduri. Şi, de asemenea, revocarea deciziei de ieri a Înaltei Curţi, prin care s-a stabilit tragerea la sorţi a întregului complet. Nemulţumirea e legată de grabă «nejustificata» a instanţei, care nu a aşteptat motivarea. Din punctul său de vedere, ar fi trebuit tras la sorţi doar preşedintele, nu întregul complet".

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. CCR a dispus că Instanţa Supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri. Până atunci, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

Tragerea la sorți a avut loc vineri (VEZI DETALII).

Foto: ziare.com

Joomla SEF URLs by Artio