Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, anterior preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde e dezbătut un recurs în casaţie prin care el încearcă să obţină rejudecarea dosarului penal în care a fost condamnat definitiv pentru sprijinirea unor angajări fictive. Politicianul le-a spus marţi judecătorilor de la Instanţa supremă că stă de opt luni "complet nevinovat" în Penitenciarul Rahova şi le-a cerut să anuleze sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

 

Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD împotriva deciziei de condamnare, relatează România TV. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului "s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat", iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat. Judecătorii au decis să amâne anunţarea sentinţei pentru data de 21 ianuarie, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera, mai notează sursa citată.

"Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr - afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. (...) Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea", le-a spus Dragnea magistraţilor, potrivit Agerpres.

(Foto: psnews.ro)

Joomla SEF URLs by Artio