Ludovic Orban, găsit nevinovat. Liderul PNL a fost achitat DEFINITIV

Written by Ioana POPA Category: Știri naționale Created: Monday, 05 March 2018 14:37

Președintele PNL, Ludovic Orban, a aflat, luni, verdictul definitiv al instanței, în dosarul de corupție din cauza căruia a renunțat să mai candideze pentru Primăria Capitalei.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, achitarea definitivă a președintelui Partidului Național Liberal, într-un dosar de corupție în care era acuzat de DNA că i-ar fi cerut mită unui om de afaceri.

Instanța Supremă a menținut astfel hotărârea pronunțată pe fond,  în cazul lui Ludovic Orban.

Anchetatorii ceruseră, pentru acesta, o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare, cu executare.

Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, sub acuzația că și-ar fi folosit influența pentru obținerea de foloase necuvenite. Procurorii DNA susțineau, atunci, că la 1 martie 2016, Orban l-ar fi contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016, dacă PNL l-ar fi nominalizat să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.