Ministerul Apărării Naționale recrutează,în această perioadă, peste 1.300 de rezerviști voluntari. Campania se derulează până pe 23 august, în București și 20 de județe, inclusiv în Prahova.

 

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din București și din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu", anunță reprezentanții MApN.

Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României trebuie să depună o cerere de înscriere și să prezinte actul de identitate, în original şi în copie;  certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;  livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

"La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară.  De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini", au mai precizat  oficialii MApN.

În Prahova, dosarele pot fi depuse la Centrul Militar Județean care funcționează în Ploiești, pe Șos. Vestului, nr. 14-16 (tel. 0244.525.938, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Joomla SEF URLs by Artio