Marea Moschee de la București nu se mai construiește

Written by Anca Visan Category: Știri naționale Created: Thursday, 12 July 2018 14:50

moschee bucurestiMarea Moschee nu se mai construieşte din lipsa banilor. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru TVR că terenul de 1,1 hectare, din Capitală, de lângă Romexpo, a fost deja înapoiat statului român. El a mai precizat că decizia de a stopa construcţia nu are legătură cu faptul că au existat voci care s-au opus proiectului.

Costurile Marii Moschei se ridicau la trei milioane de euro, bani pe care statul turc ar fi trebuit să îi suporte în totalitate. Sistarea finanţării este o decizie luată la Ankara, a declarat acesta.

Primăria Sectorului 1 a eliberat în aprilie 2016 certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționa să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30.

Oficial, în România sunt 67.000 de credincioși musulmani. Cei mai mulți sunt în Dobrogea. De asemenea, 9.000 locuiesc în Bucureşti, notează Digi 24.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.