principesa margareta discursCasa Regală a României a transmis, duminică, prin Custodele Coronei, Principesa Margareta, un mesaj de condoleanțe în urma fulgerătoarei dispariții a locotenent-comandorului Florin Rotaru, pilotul care și-a pierdut viața acum două zile, la Fetești, în urma prăbușirii unui MiG 21 Lancer, în timpul unui miting aviatic organizat la Baza Aeriană Borcea.

"Am aflat cu nespusă părere de rău și cu durere de dispariția locotenent-comandorului Florin Rotaru, care și-a pierdut viața în timpul unei misiuni de zbor a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Sunt alături, cu toată compasiunea, de soția și copiii ofițerului Armatei Române  și transmit condoleanțe întregii familii Rotaru, din partea familiei mele. Sper să aibă cu toții puterea de a trece peste aceste momente teribile, care nu pot fi descrise în cuvinte.

Transmit, de asemenea, întrega compasiune și solidaritate militarilor aviatori și întregii Armate a României care, mai ales în acest an centenar, este omagiată pentru aportul unic la istoria noastră modernă și contemporană.

Gândul meu se îndreaptă și către colegii ofițerului Florin Rotaru de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, alături de care mă aflam ieri (sâmbătă - n.r.), când tragedia s-a produs la Fetești. Am fost impresionată de profesionalismul lor, de curajul , patriotismul și rigoarea lor, de felul atât de modest și se profund în care își fac datoria de soldați și de români" este mesajul semnat de Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Joomla SEF URLs by Artio