Echipaje de la Midia Marine Terminal au sărit, ieri, în ajutorul navei Queen Hind care s-a aflat în pericol de scufundare în portul Midia.

 

Pilotul și cinci membrii ai echipajului au fost recuperați cu ajutorul remorcherului București, aparținând companiei care operează terminalul marin al rafinăriei Petromidia. A fost unul dintre cele patru remorchere utilizate în cadrul operațiunii.

La sfârșitul lunii august, echipele Midia Marine Terminal au participat la o altă acțiune de salvare, reușind să aducă în siguranță la țărm un pescador avariat, aflat în pericol de scufundare în largul Mării Negre. La bordul navei respective de aflau șapte persoane.

Compania Midia Marine Terminal a fost înființată în 2007, preluând administrarea danelor  din portul Midia de la Rompetrol Logistics, companie care a dezvoltat operațiuni în acest domeniu începând cu 2001. Pe malul românesc al Mării Negre, compania operează trei divizii principale: terminalul petrolier offshore și parcul de rezervoare de țiței al rafinăriei Petromidia, terminalele onshore din portul Midia - Danele 1-4 (pentru țiței și melasă) și danele 9 - 9A, 9B, 9C (pentru produse rafinate, etilenă și GPL), rampele de încărcare pentru Petromidia și Vega. Începând cu anul 2018, Midia Marine Terminal oferă servicii de curățare a navelor cu scafandri, a echipamentelor și a celor 3 remorchere ale companiei.

Foto: captură video Midia Marine Terminal

Joomla SEF URLs by Artio